Raksaviikot 9 ja 10

Täytyi taas ihan tarkistaa, että kuinka monta raksaviikkoa onkaan jo kulunut. Ihan huimaa, että tällä viikolla mennään jo raksaviikkoa 11! Muutama edellinen viikko on pitänyt sisällään raivokasta muurausta ja siihen liittyvää harkkojen roudaamista, autotallin salaojaputkien kaivamista paikalleen ja autotallin valmistelua täyttöä varten. Autotalli on siis vähän pidemmällä kuin talo, mutta talonkin muuraus pitäisi valmistua tämän viikon aikana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Slammattua autotallin seinää

autotalli
Autotalli odottaa vielä patolevyn asennusta ennen täyttöjä

Talon muuraaminen on keskimääräistä aikaavievämpää alakerran lattiatasojen vuoksi: tasojen porrastusten saaminen kohdalleen on tarkkaa puuhaa. Talon muuraus aloitettiin alakerran alimmasta tasosta, josta siirryttiin sitten pikku hiljaa ylemmälle tasolle. Talon keskelle tulee kantava seinä, johon muurataan yhteensä 12 harkkoriviä! Tuon seinän keskellä jää pieni aukko portaille. Se näkyykin jo tuossa alla olevassa kuvassa.

talo3

kollaasi
Alakerran ja yläkerran muuria.

Appiukko on kyllä tehnyt ihan huikeaa duunia ja taitaa painaa 12 tuntista päivää ympäri viikon. Mutta mikäs siinä, kun hommat kulkee. : ) Appiukon muuratessa olemme itse keskittyneet apupojan hommiin eli pistäneet betonia tulemaan, kärränneet niitä harkkoja appiukolle muurattavaksi ja pesseet laastiastioita ja myllyjä. Täytyisi ihan laskea kuinka monta lavallista harkkoja olemme tyhjentäneet. Niitä täytyy olla ainakin 15. Ei ole muuten tarvinnut haikailla cross trainingiin, kun meillä on ihan omat tonttitreenit menossa koko ajan! : D

Viime viikolla saatiin myös syksystä lähtien tontin laidalla lojuneet isommat pöllit klapikoneella pienemmiksi. Puutyöt jäävät helposti muiden, kriittisempien hommien jalkoihin, mutta oli erinomaisen hyvä, että saatiin ne nyt kuitenkin hoidettua.

sauna
Saunan paikka odottaa vielä perustamista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s