Kingspan-eristeet paikalleen – raksaviikko 38

*Kaupallinen yhteistyö Kingspan-eristeiden kanssa

Ugh, nyt on kuulkaa vedetty koko viikko sellaisella tahdilla, ettei ihan vähään aikaan! Varmaan viimeksi kesällä on vietetty aikaa raksalla näin tiivisti. : ) Ollaan saatu ihan älyttömän paljon aikaiseksi ja näillä näkymin päästään puhaltamaan villat kattoon jo ensi torstaina.

Jatkettiin heti kinkun laskeuduttua Tapaninpäivän jälkeen aluskatteen asentamista. Samalla myös läpiviennit valmistuivat, joten päästiin laittamaan aluskate ja kondenssia vähentävää palovillaa myös niiden ympärille. Homma valmistui päivässä, minkä jälkeen pääsimme laittamaan aluskatteen päälle rimoituksen. Rimat tarvitaan, jotta aluskate pysyy paikallaan, kun katto eristetään puhallusvillalla.

Aluskate ja rimotukset paikallaan. Vain takan hormin läpivienti puuttuu vielä tässä vaiheessa.

Koko aluskateruljanssi rimoineen oli tosi iso homma. Ja ärsyttävintä siitä teki se, että koko iso työ jäi nopeasti piiloon, kun pääsimme vihdoin laittamaan paikalleen Kingspan-eristeitä. Niiden asentaminen olikin sitten ihan lasten leikkiä aluskatteeseen verrattuna. Isot levyt oli nopeasti paikallaan ja koko katto valmis muutamassa päivässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kingspan-levyjen välit tiivistetään uretaanilla ja lopuksi saumat eristetään alumiiniteipillä. Levyt toimivat siten samalla höyrysulkuna.

Villa puhalletaan Kinspanien välistä ja puuttuvat palat lisätään paikalleen sitä mukaan, kun villan puhallus etenee. Mittasimme kaikki palat kuitenkin jo valmiiksi ja asensimme ne itse asiassa jo paikalleen ruuvien avulla, jotta villan puhaltaminen hoituu mahdollisimman joutuisasti. Otamme ruuvilla kiinnitetyt palat irti ennen puhallusmiehen tuloa ja ladomme niitä takaisin paikalleen sitten sen mukaan, kun hän saa hommansa valmiiksi.

Näiden kuvien jälkeen olemme ehtineet jo aloittaa kattokoolinkienkin asentamisen, minkä pitää valmistua vielä ennen torstaita. Tiukkoja iltoja ja loppiainen siis tiedossa, mutta hyvin me ehditään kunhan vedetään vaan samalla sykkeellä kuin tähän asti. Ja miksi ei vedettäisi, kun kerran ollaan vauhtiin päästy! : )

6 vastausta artikkeliin “Kingspan-eristeet paikalleen – raksaviikko 38

 1. Hempu

  Voi puhallusvilla sentään, sitä täälläkin odotellaan kuin kuuta nousevaa, ainakin sen jälkeen kun kuulin mitä on tullut maksamaan meidän raksalla pöhöttävä lämmitin…

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Kiitos! Niin tekin. ; ) Valittiin Kingspanit niiden eristävyyden vuoksi. Ovathan ne tässä vaiheessa vähän kalliimmat, mutta uretaanilevyjen eristävyys on ihan omaa luokkaansa. Tarkoituksena on kirjoittaa tästä lähitulevaisuudessa ihan oma postauksensa. Kunhan seinien eristys etenee pikkuisen pidemmälle vielä. : )

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s