Sauna paneloitu! – Raksaviikot 61-62

*Kaupallinen yhteistyö Siparilan kanssa

Kahden viimeisen viikon aikana on naulattu paneelia seinään oikein urakalla! Vaikka meidän paneelit on leveitä, menee niiden latomiseen silti aikaa, kun joka ikinen paneeli on mitattava paikoilleen ja katsottava vatupassilla suoraan, jotta kulmat tulee siististi kohdilleen. Kuten niin monessa muussakin hommassa, myös tässä työ opettaa ja nyt paneelointi sujuu jo jouhevasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vitsit että jännitti ekan kerran käydä saunan takana, johon ensimmäinen kokonaan valmis pinta valmistui. Seinä näytti niin hyvältä! Olen niin tyytyväinen, että valitsimme paneeleiksi Siparilan 170mm UTV/S-paneelit. Ja kun vielä maalasin paneelit toiseen kertaan, valmiista pinnasta tuli superkaunis! Samalla kun telineet oli asennettu saunan sivuille, laitettiin myös räystäslaudat paikalleen, joten tässä yllä näkyy oikeasti ikkunapuitteita vaille valmis saunan seinä. : )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joku kommentoi paneelien maalauskirjoitukseen, että eihän saunan ja talon paneelien väreissä ole mitään eroa! On niissä, ne näyttivät kuvissa vaan samalta, koska molemmat oli männyn keltaisen siitepölyn peitossa. Tässä saunan etuosa on maalattu puoliksi ylhäältä ja ero maalamattomiin, siitepölyn peittämiin paneeleihin on melkoinen! Uudelleen maalattu pinta on kuin ihan eri planeetalta!

Vinkiksi maalajille: siitepölyaikaan valmiiksi maalatut ja kuivuneet laudat ja paneelit kannattaa peittää hyvin, jotta siitepöly ei laskeudu valmiiseen pintaan ja jokaista paneelia harjata ennen toista maalauskertaa. : )

Talon ulkomuoto alkaa hahmottua

Talossa on myös edistytty maalausten ja ulkopintojen kanssa. Meillä oli telineet räystään etuosassa, jotta saimme maalattua liittopilarit samalla hyvin tumman harmaalla sävyllä kuin saunan seinät. Lisäksi etuosaan laitettiin myöskin räystäslaudat sekä auringolta suojaavat rimat. Erityisesti rimat konkretisoi ihan mahtavasti sen, että kyllä tää joskus ihan varmasti valmistuu. ; ) Olen itse ihaillut rimoja ihan ensimmäisistä piirrustuksista lähtien ja nyt ne on siellä paikallaan! Ihan uskomatonta! Ja jälleen kerran on todettava, että Maija on kyllä tehnyt niin upeaa työtä, koska nää näyttää vaan niin hyviltä! : )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Myös talon paneelointia on tässä ehditty jo aloittaa. Tänään ollaan etuseinän osalta päästy jo yläkerran ikkunoiden tasalle. Etuseinä valmistuu varmasti jo alkuviikosta ja vielä ennen juhannusta päästää toiselle pitkälle sivulle. Tavoite on saada koko talo paneeloitua kesäkuun aikana ja hyvältä näyttää sen suhteen. : )

2 vastausta artikkeliin “Sauna paneloitu! – Raksaviikot 61-62

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s